volg ons ook op:
naar website

Nieuwsbrief met informatie en activiteiten van Intact Herstel en Zelfhulp voor verslaafden en hun naasten.

Heb je behoefte aan een luisterend oor? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar via telefoonnummer: 088 382 2887.

Kijk voor meer informatie op onze website www.intactherstelzelfhulp.nl of neem contact met ons op.

Veel leesplezier!
 

Uitnodiging Decemberseminar 2014

De feestdagen in de maand December kunnen een dubbele betekenis voor je hebben. Daarom organiseert Intact Herstel en Zelfhulp ook dit jaar weer een seminar.
                                                                                                                             


Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 december 2014 vindt het seminar plaats in Lievelde.

We vinden het als Intact zelfhulp belangrijk om terug te kijken op het afgelopen jaar en ook de successen nog eens te benoemen of over te vieren.

Meld je aan via het aanmeldformulier dat je kunt vinden op onze website!
Hier vind je ook meer informatie over het seminar en de accomodatie.

Klik hier om naar de informatie en het aanmeldformulier te gaan.

Wekelijkse bijeenkomsten

Kijk op onderstaande kaart om te kijken waar wekelijks bijeenkomsten van Intact plaatsvinden.

Staat jouw woonplaats er niet bij en heb je belangstelling om een Intact lotgenotengroep te starten? Mail dan naar info@intactzelfhulp.nl.

Kijk op de website voor meer infomatie over de groepen en hoe je in contact kunt komen.

Gezondheidsmarkt Ripperdastraat

Op 22 november vond op de Tactus locatie aan de Ripperdastraat een gezondheidsmarkt plaats. Naast info over gezond eten, SOA’s, gezond lichaam en begeleiding bij papieren rompslomp, was ook Intact aanwezig.

De markt werd gehouden in de huiskamer, een duidelijk te kleine locatie zodat we elkaar behoorlijk op de lip zaten. Dit deed echter geen enkele afbreuk aan de goede sfeer en de gesprekken die we konden voeren met de bezoekers van de Ripperdastraat.
Iedere keer dat ik op de ‘Ripp’ aanwezig ben, voel ik me welkom door zowel het team als de bezoekers waardoor het woord Intact altijd een warme klank krijgt. Echter door drukke werkzaamheden van de Intact mensen is het lastig om op vaste tijden op de Ripp aanwezig te zijn.

In samenwerking met het team zijn we op zoek naar mogelijkheden om de draad weer op te pakken. De frequentie zal wat minder worden maar het goede contact blijft en daardoor de intentie om middels praat en daad er te zijn voor de bezoekers!
Tijdens de lunch is afgesproken dat Intact op de volgende markt ook weer aanwezig zal zijn en dam hopelijk in een meer uitgebreide ruimte!

Rob Smaal
Intact Enschede en Hengelo


 

Familiedag 2014

Afgelopen september heeft de familiedag van Intact Herstel en Zelfhulp weer veel mensen bij elkaar gebracht.


Jong en oud schoof aan bij “De Zonnebloem”, gast- en zorgboerderij. Een gastvrije en bijzondere omgeving voor deze altijd weer speciale dag.Vanuit verschillende Intactgroepen hadden mensen zich beschikbaar gesteld om allerlei taarten, salades, etc. te maken voor het gezamenlijke eten. Het weer was prima, aan het begin zelfs nog zomers warm. De deelnemers konden lekker buiten zitten onder het genot van een kopje koffie en een stuk gebak. De kinderen leefden zich heerlijk uit op de trampoline, de verschillende skelters en wat meer voorhanden was. Over en weer vonden mensen elkaar en gingen in gesprek o.a. over wat hen hier bracht.Er was voor iedereen iets te doen. Er was een activiteit, boerengolf en een mooie wandeling op een natuurpad langs rivier de Linge. Voor wie beiden niet zag zitten, was er natuurlijk nog een heerlijk zitplaatsje op het boerenerf van “De Zonnebloem.” Na de activiteiten was het tijd voor een heerlijke BBQ. Na dit alles, nog even bijpraten en hierna vertrok eenieder moe, maar voldaan huiswaarts. Dank aan de groep Winterswijk voor de goede organisatie en zorgen voor de deelnemers!
 

Zelfhulpgroep voor vrouwen

Vanaf 16 oktober 2014 is er een start gemaakt met een zelfhulpgroep voor vrouwen in Zutphen.

Wekelijkse bijeenkomst:
Maandagavond vanaf 19.00 uur
Piet Heinstraat 27
7204 JN Zutphen

Contactgegevens:
T: 0610 300 684
E: vrouwen-zutphen@intactzelfhulp.nl

Kijk hier voor meer informatie.

Onderzoek naar inzet ervaringsdeskundigen

Het National Institute for Health Research onderzocht vrij volledig de rol en waarde van ervaringsdeskundigen en de wijze waarop hun rol vergroot en versterkt kan worden.

Bekijk hier het hele bericht.

Bron: GGZ connect
 

"Een kans is als een klapstoel. Als je hem niet vasthoudt, zit je ernaast"