volg ons ook op:
naar website

Deze nieuwsbrief bevat informatie, achtergronden en activiteiten van Intact Herstel en Zelfhulp voor verslaafden en hun naasten.

Heb je behoefte aan een luisterend oor? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar via telefoonnummer: 088 382 2880.

Kijk voor meer informatie op onze website www.intactherstelzelfhulp.nl of neem contact met ons op.

Veel leesplezier!

Seminar Bewust Zijn

In het weekend van 8, 9 en 10 mei 2015 vindt het seminar 'Bewust zijn' plaats.
Een weekend voor een ieder die stil wil staan bij het 'zijn'. Een weekend waarin je kennis kunt maken met o.a. Mindfulness, meditatie, Thai Chi en zingeving.

We merken, dat we door onze gedachten vaak in het verleden of in de toekomst worden getrokken, maar op weinig momenten in het nu kunnen zijn.
We moeten van alles, waardoor we non-stop in een staat van gejaagdheid zijn en hierdoor veel onrust ervaren in ons hoofd en het lijf. We willen je een handreiking geven om deze onrust weg te nemen door bewust het hier en nu te ervaren en te accepteren.

Voor meer informatie: www.intactherstelzelfhulp.nl.
 

Ervaringsverhaal: Hollen of stilstaan?

Tijdens mijn herstel vind ik het fijn om met anderen dit proces te delen. Het mes snijdt dan immers aan twee kanten: goed voor mij en goed voor de ander. De afgelopen jaren ben ik daardoor enorm gegroeid: veel meer zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, genieten van de mooie momenten, trots, etc.

Er blijven echter valkuilen op m’n weg. Doordat ervaringen delen mij een energie boost geven, vergeet ik vaak dat deze energie het nodige van mij vergt. De balans slaat door. In deze euforie kom ik er pas later achter dat hollen goed voor me is, maar ik vergeet daarbij dat ook mijn lichaam en geest grenzen hebben. Als deze grenzen overschreden worden, gaat het hollen over in stilstaan. Teveel enthousiasme leidt dan tot teleurstelling.

Even stilstaan is niet erg, als ik die tijd maar gebruik om echt even stil te staan. Pas op de plaats maak.

Nu ben ik zover om toe te staan om, als ik dit deel met anderen en hulp vraag, gas terug te nemen.
Stilstand hoeft geen achteruitgang te zijn.  Ik zie het als oplaadpunt voor lichaam en geest: tijd nemen voor mezelf, afspraken maken (en noteren!) om goed voor mezelf te zorgen.
In mijn geval pak ik de agenda en zet ik de komende weken een kruis door de dagen die nog vrij zijn, minimaal één dag per week. Op deze dagen geen nieuwe afspraken maar tijd nemen voor mezelf: wandelen, hobby’s etc.
Op de andere dagen blijf ik bewust en energiek doorgaan op de goede weg in mijn herstel. Wat is het toch fantastisch dat Intact er is!!

Rob Smaal

Zeiltocht Intact/Tactus/Caritas/ Kreuzbund

 Zaterdag 11 juli t/m zaterdag 18 juli 2015 wordt de zeiltocht van Intact/ Tactus/ Caritas/ Kreuzbund met het schip 'De nieuwe Zorg' georganiseerd.

  • IJsselmeer/ Waddenzee
  • voor deelnemers Intact zelfhulpgroepen
  • voor cliënten Tactus voor cliënten Caritas/ Kreuzbund Duitsland
  • Kosten: € 250,- (all inclusive)

Het zeilen van een grote tjalk is een bijzondere belevenis voor iedereen. Zowel voor hen, die al kunnen zeilen, als voor diegene die voor het eerst aan boord van een zeilschip komen. Een week lang meezeilen, samen koken, lachen en contactleggen met anderen!

Aanmelden
Aanmelden kan nog! Maar doe het snel, want vol is vol!!

Meer info op : www.intactherstelzelfhulp.nl
 

Nelson Mandela

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt.

We vragen onszelf: wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch? Maar, wie ben jij om dat niet te zijn? Je bent een kind van god. Je onbelangrijk voordoen bewijst de wereld geen dienst. Er is niets verlichts aan je klein te maken, opdat andere mensen zich bij jou niet onzeker zullen voelen. Wij zijn allemaal bedoeld om te stralen als kinderen. Wij zijn geboren om de glorie van God die in ons is, te openbaren. Die is niet alleen maar in sommigen van ons; die is in iedereen!
En als wij ons licht laten stralen, geven we onbewust andere mensen toestemming hetzelfde te doen. Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn, bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

Nelson Mandela, uit zijn inaugurele Rede voor het presidentschap van de Republiek Zuid Afrika, 1994

Wekelijkse bijeenkomsten

Er zijn wekelijks bijeenkomsten van Intactgroepen op verschillende locaties. Bekijk de kaart hieronder om te zien waar de Intactgroepen plaatsvinden.

Kijk voor meer informatie over de groepen en contactinformatie op de website www.intactherstelzelfhulp.nl/groepen

Activiteiten locatie Houtwal, Zutphen

Bij de inloop van de Houtwal in Zutphen willen we iedere woensdagavond een activiteit organiseren voor mensen in herstel.
Voor de komende maanden staat het programma al vast en kun je je opgeven. De Hout cuisine kost € 2,50 de andere activiteiten zijn kosteloos.

Kijk op de website voor de activiteiten.
 

Voorlichtingen vanuit Intact herstel en zelfhulp

Wij geven voorlichting over de gevolgen van een verslaving in het leven van een verslaafde zelf of zijn naasten en het herstel hiervan. Centraal hierin staat de rol van zelfhulp en het lotgenotencontact. Wij geven deze voorlichting vanuit onze eigen ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid.

Op verzoek kan er ook een thematische voorlichting worden georganiseerd met bijvoorbeeld de volgende thema’s: loslaten, mentale weerbaarheid, werk, eenzaamheid, participatie, enz. 

Voor meer informatie of contact: info@intactzelfhulp.nl of 088 382 28 80.
 

Waar kunt u Intact Herstel en Zelfhulp ontmoeten?

Intact is op zondag 19 april 2015 aanwezig tijdens de Enschede Marathon met de Stgmatour. We staan met een bus op het van Heekplein.

Kom langs!

 

Contact

De zelfhulpgroepen van Intact Herstel en Zelfhulp zijn elke week actief voor lotgenoten.

Voor een groep in jouw omgeving kijk op www.intactherstelzelfhulp.nl/groepen.

Of bel 088 382 28 80 voor een luisterend oor. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 

"Even stilstaan is vaak een hele vooruitgang"