volg ons ook op:
naar website

Deze nieuwsbrief bevat informatie, achtergronden en activiteiten van Intact Herstel en Zelfhulp voor verslaafden en hun naasten.

Heb je behoefte aan een luisterend oor? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar via telefoonnummer: 088 382 2880.

Kijk voor meer informatie op onze website www.intactherstelzelfhulp.nl of neem contact met ons op.

Veel leesplezier!

 

Decemberseminar

De feestdagen in de maand December kunnen een dubbele betekenis voor je hebben. Daarom organiseert Intact Herstel en Zelfhulp ook dit jaar weer een seminar.

Komend weekend, van vrijdag 12 tot en met zondag 14 december 2014 vindt het seminar plaats in Lievelde.
In de bijlage vind je meer informatie over het seminar en de accomodatie.

Klik hier voor de bijlage!

December...

Door: Rob Smaal

Voor velen is december een moeilijke maand. Donker, misschien eenzaam, nare of vervelende herinneringen.
Voor mij is het alweer een paar jaar geleden, dat ik als een berg opzag tegen deze maand. Ik was alleen, zocht troost in de drank, had torenhoge schulden, geen werk en geen echte vrienden (dacht ik toen…). Tegen de kerstdagen werd dat rotgevoel steeds heviger, zodat ik langzaam nog verder wegzakte....

Lees hier het hele verhaal van Rob.

 

Het verhaal van de kaarsen

1 – 2 – 3 – 4 en heel langzaam branden de 4 kaarsen. De omgeving was zo rustig dat je ze kon horen spreken.
De eerste kaars zei: “Ik ben de VREDE, niemand kan mij beletten dat ik uitdoof". Haar vlammetje werd vlug kleiner en doofde uit.

De tweede kaars zei: “Ik ben het VERTROUWEN, meestal kan ik gemist worden dus heeft het geen zin meer dat ik blijf branden”. Ze stopte met praten en een zuchtje wind blies haar uit..

Op haar beurt sprak zachtjes de derde kaars:  "Ik ben de LIEFDE. ik heb de kracht niet gekregen om te blijven branden. De mensen negeren mij ze vergeten zelf hun naasten te beminnen."  Zij wachtte niet langer en doofde uit.

Plotseling........kwam er een kind aan en ze zag de drie gedoofde kaarsen. Ze zei: Waarom branden jullie niet verder? Nadat ze dit gezegd had begon het kind te huilen.

Toen zei de vierde kaars: "Wees niet bang, nu ik nog brand kunnen we de andere kaarsen weer aansteken, want ik ben de HOOP.”
Met glanzende ogen nam het kind de kaars van de HOOP en stak de andere kaarsen weer aan. De vlam van de HOOP zou nooit uit je leven mogen verdwijnen en ieder van ons zou de HOOP, het VERTROUWEN, de VREDE en de LIEFDE moeten koesteren!!!
Volg het voorbeeld...Zorg dat ze blijven branden.

VREDE
VERTROUWEN
LIEFDE
HOOP

 

Onze wensen voor jou in 2015!

Intact Herstel en Zelfhulp wenst je warme en sfeervolle feestdagen en een inspirerend en zinvol nieuwjaar, samen met de mensen die je steunen in je herstel.

 

Contact

De zelfhulpgroepen van Intact Herstel en Zelfhulp zijn ook in deze december maand elke week actief voor lotgenoten.

Voor een groep in jouw omgeving kijk op www.intactherstelzelfhulp.nl/groepen.

Of bel 088 382 28 80 voor een luisterend oor. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 

"Start met zelfhulp en mooie dingen gebeuren"